©1996-2018 A. Alanenpää Internetsivut
<- Takaisin etusivulle | Vanha linkkisivu

Tanskan pääministeri, "meidän täytyy rikkoa kahleet rinnakkaisista yhteiskunnista"


Kuva Johannes Jansson, CC BY 2.5 DK

Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen totesi uudenvuoden puheessaan, että syrjäytyneiden naapurustoissa "sosiaalinen valvonta" ei saa jättää varjoonsa Tanskan lakeja ja normeja. Puhe ei ole ensimmäinen kerta, kun pääministeri on ilmaissut kantansa uusiin lakeihin, jotka kohdistuvat nimenomaan syrjäytyneisiin alueisiin. Rasmussenin tavoite, joka näkisi alueita, joita ei enää pidetä ghettoina ollenkaan, on uusi. Puheessaan Rasmussen ilmoitti olevansa valmis luomaan ghettoihin liittyviä erityisiä lakeja, keinona saavuttaa tavoitteensa kyseisille alueille.

"Me tarvitsemme enemmän täsmennettyjä ponnisteluja, joissa me emme aiheuta haittaa tanskalaisille kaikkialla Tanskassa. Toimet täytyy panna täytäntöön, missä ongelmat ovat suurimpia ja ainoastaan siellä", pääministeri sanoi.

"Meidän on otettava käyttöön uusi tavoite, jotta ghetot voidaan lopettaa kokonaan. Joissakin alueilla rikkoaksemme betonia ja rakennuksia purkaen. Levittäen asukkaita ja asuttaakseemme heidät eri alueille," hän jatkoi.

Pääministeri sanoi, että hänen hallitus aikoo esittää aloitteen, jossa sen yksityiskohdat esitellään tarkemmin tämän vuoden alkupuolella. Hän kuvaa tavoitteekseen "täyttää reijät Tanskan kartassa ja uudelleen luoda sekalaisia lähiöitä, jossa ihmiset eri taustoista voivat tavata."

"Meidän täytyy rikkoa kahleet siitä, että sukupolvi toisensa jälkeen elää rinnakkaisessa yhteiskunnassa. Lapsella on vain yksi lapsuus, sitä ei pidä hukata," hän sanoi.

"On olemassa lapsia ja nuoria ihmisiä, joita on lähetetty uudelleen kouluttautumaan, jos heistä tulee liian tanskalaisia. Vanhemmat rankaisevat lapsia. Se pitäisi olla toisin päin. Meidän pitää astua kuvaan yhteiskuntana. Tukea lapsia ja rangaista vanhempia," pääministeri sanoi viitatessaan raportteihin lapsista, jotka oli lähetetty matkustamaan synnyinmaahansa pakottamalla.

Pääministeri mainitsi myös, että Tanskan tulisi säilyä avoimena maana niille, jotka haluavat panostaa siihen, mainiten ulkomaiset ammattilaiset, lahjakkaat yksilöt ulkomailta ja ihmiset jotka muuttivat tanskaan ollakseen Tanskan kumppaneita.

"Te olette tervetulleita. Te teette hyvää työtä. Jatkakaa samaan malliin," hän sanoi. "Mutta minä tiedä, että moni teistä jakaa huoleni niistä jotka tätä eivät toivo tai eivät pysty samaan aikaan. Ne jotka hyväksikäyttävät meidän vieraanvaraisuuttamme ja tahtovat muuttaa tapaamme elää," hän lisäsi.

Arto Alanenpää 15:31, 3.1.2018, Lähde THE LOCAL, INFOWARS, YOUTUBE