©1996-2018 A. Alanenpää Internetsivut
Youtube-kanava - IN ENGLISH

<- Takaisin etusivulle


Facebook sulki ryhmän Raamatun vakaumuksen takia

Facebook sulki väliaikaisesti ryhän nimeltä "Warriors for Christ"(suom. Kristukselle taistelijat), koska ryhmä edusti raamatullista avioliittokäsitystä. Warriors for Christ -ryhmää seuraa yli 225 000 käyttäjää.

The Washington Times artikkelin mukaan syyn sulkemiselle Facebook oli ilmoittanut olevan ryhmän avioliittokäsityksen, joka ryhmässä esitettynä rikkoi Facebookin itsensä luomia yhteisön sääntöjä.Sulkemalla yhteisön tai käyttäjän, on todennäköistä että Facebook rikkoo Suomen perustuslakia, jonka §11 manitaan "Uskonnon ja omantunnon vapauteen sisältyy oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, oikeus ilmaista vakaumus..." sekä niin muodoin §12 samaan aiheeseen liittyen "Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä." Käytännössä käy niin, että Facebook estämällä käyttäjän täysin estää tämän lähettämästä viestejä ja taas estämällä ryhmän, estyy kokonainen yhteisö kommunikoimasta toisilleen yhteisen uskon ja vakaumuksen tiimoilta siinä virtuaalisessa ympäristöstä johon he tavasta tai tottumuksesta ovat päätyneet uskontoaan harrastamaan.

§74 mukaan Eduskunnan perustuslakivaliokunnan tehtävä olisi valvoa perustuslain toteutumista, mutta näin ei käytännössä tapahdu vaan se on jopa ollut estämässä kansalaisalotteita etenemästä Eduskunnan käsittelyyn mm. eurosta äänestäminen.

Kristilliseen uskoon kuuluu erottamattoman pyhänä ja muuttumattomana asiana yhden miehen ja yhden naisen välinen avioliitto, vaikka Suomessa väännettäisiin avioliittolakia kuinka antikristilliseksi. Raamatussa Paavali kirjoitti avioliittoasian selkeästi, "mutta haureuden syntien välttämiseksi olkoon kullakin miehellä oma vaimonsa, ja kullakin naisella aviomiehensä." Jopa luterilainen kirkko näyttäisi joidenkin piispojen sekä asiaa promotoivan kirkko ja kapunki -roskalehden promotoimana tässä asiassa rikkovan Raamatun selkeää ilmoitusta vastaan sekä omaa, kirkkolain ensimmäistä pykälää vastaan.

Kristillisessä kontekstissa jokainen Jumalan mielen mukainen avioliitto julistaa Jumalan kunniaa siihen asti kunnes Jeesus tulee noutamaan omiaan Taivaaseen. Taivaassa on häät, jossa kristillinen uskovien joukko on morsian ja Jeesus on Ylkä. Siksi Raamatun viimeisessä luvussa sanotaan, tule Herra Jeesus.

Lähteet:
The Washington Times, Facebook fight, as ‘Warriors for Christ’ temporarily shuttered, Cheryl K. Chumley
Suomen perustuslaki §11, §12, §74
Raamattu, 1. Korinttilaiskirje 7:2, 1938
Ilmestyskirja 22:20
Kirkko ja kaupunki, Samaa sukupuolta olevien vihkiminen avioliittoon jakaa arkkipiispaehdokkaita, Pauli Juusela

Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen. -Pietari, Jeesuksesta todistaja